KB Studio

Derfor skal du vælge et Giclée tryk

Derfor skal du vælge et Giclée tryk

Står du overfor at skulle indrette dit nye hjem, eller ønsker du blot at opfriske dit hjem med lidt nyt på væggene, er der et hav af muligheder – fra originale kunstværker, unikke lithografier og kunsttryk til plakater, som er den mere prisvenlige mulighed.

Det er ikke alle der har budgettet (eller pladsen) til et originalt værk, men ønsker stadig noget unikt. Her er Giclée tryk eller et lithografi en god løsning. De er typisk mere overkommelige i pris ift. originaler, og er mere unikke end plakater i den forstand, at de som regel kun bliver trykt i et begrænset antal eksemplarer og kvalitet af både tryk og papir er højere. Og så bliver de også signeret og nummereret, som er med til at øge værdien.

Jeg har valgt at lave Giclée tryk og frem for lithografier Ikke at det ene er bedre end det andet. Men det er blot af den ene årsag, at mine værker ikke kan trykkes som lithografier, pga. de mange farvekombinationer og bittesmå detaljer, da lithografri-processen kræver større flader og færre farvekombinationer.

Mine Giclée tryk kommer altid i maks. 20 eksemplarer, da jeg ønsker at holde dem unikke – for jeg ønsker, at mine kunder stadig har noget unikt hængende, selvom de ikke har købt et af mine originale værker.

Og jeg bliver altid lidt nyforelsket, når jeg ser en forstørret version af mine malerier, som mine værker ‘Water My Creation’ og ‘Heritage’ f.eks. som begge er en lille sag på blot 40×60 cm i originalerne. For det er nemlig som om, at alle de fine detaljer og teksturen virkelig kommer til sin ret i det forstørrede Giclée tryk på 70×100 cm.

Hvad-er-forskellen-på-kunstryk-og-original-kunst
‘Water My Creation’ Original (til venstre) og Giclée tryk (til højre)

Min trykmand er desuden uddannet lysmand, og har en utrolig sans for at skabe de mest 3-dimensionelle tryk. Jeg er lige forbløffet, hvér gang.

I nedenstående video giver min trykmand dig et tip, til hvordan du håndterer dit Giclée tryk, så det ikke får et uheldigt og meget ærgerligt knæk i papiret.

Et giclée tryk er altså det tætteste man kan komme på et lithografi, når det gælder tryk, og hvis de er lavet ordenligt, så ser de virkelig 3-dimentionelle ud i virkeligheden. Det skal opleves, for at forstå det.

Mine plakater er lavet af samme trykmand, som laver mine giclée tryk, og er derfor af virkelig høj kvalitet. Forskellen på mine giclée tryk og mine plakater er, at mine plakater ikke bliver signeret eller nummereret og trykkes på noget andet papir. Disse er dog stadig forholdvist eksklusive, da jeg ikke masseproducerer min kunst.

En reaktion

  1. Kære Kimia
    Jeg lagde forsigtig ud med at købe 2 af dine plakater (“We all came from a mother” og “Frida”). Min rammemand bemærkede uopfordret den fine papirkvalitet, da jeg afhentede dem hos ham. Jeg har endnu fundet en plads til fem i mit hjem, men det kommer!
    De bedste hilsner
    Palle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *